Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
logo
Mobil menu

Om Børnesporets Vuggestue

I vuggestuen vægter vi den nære og tætte kontakt til børnene, så de føler sig trygge og kan trives. Vi lægger vægt på en god og indholdsrig hverdag, hvor aktiviteter og lege er tilpasset til børnenes alder. Især vægter vi sang/musik og bevægelse.

Vi tilstræber, at børnene kommer ud hver dag, enten på vuggestuens legeplads, børnehavens legeplads eller gåture i nærområdet.
Der er et tæt samarbejde med børnehaven og børnene vil komme til at kende børnehaven og personalet i børnehaven rigtig godt. Dette bevirker, at overgangen til børnehaven bliver lettere.

I vuggestuen og i børnehaven bestræber vi os på, at læringsmiljøet bliver så udviklende og så lærerigt som muligt. Vi arbejder pædagogisk med den styrkede læreplan. Legen er her i centrum og vi er meget bevidste om, at al læring sker gennem legen. Vi sørger for, at vi når målene for de seks temaer. Siden 1.2.2019 har vi deltaget i projekt Sangglad. Vi har en musikkonsulent tilknyttet, som underviser børn og voksne i sang og rytme, så sangen udvikles og kvaliteten højnes. I 2021 blev vi  certificeret vi som Sangglad institution.

Vi er som voksne bevidste om, hvordan vi er rollemodeller for børnene. Vi taler ordentlig til hinanden, vi anerkender børnene for de personligheder, de er. Vi har det børnesyn, der siger: BØRN GØR DET RIGTIGE, HVIS DE KAN og ikke: BØRN GØR DET RIGTIGE, HVIS DE VIL. Dette afspejles i vores hverdag, hvor vi guider børnene efter behov og hjælper dem til at kunne mestre mere og mere. Vi deltager aktivt i legen og sørger for at hjælpe børnene i udsatte positioner. Det skal hver dag være en god og lærerig dag for ALLE børn.

Dialogen med forældrene i institutionen vægtes højt. Vi lytter til forældrenes behov og finder i fællesskab de gode løsninger. Forældregruppen er meget engageret og deltagende - også når det gælder praktiske gøremål. Vi afholder et årligt legepladsdag, hvor forældrene hjælper med nye legeredskaber, oprydning og reparationer.


Hvis I er interesseret i at høre mere om vuggestuen og evt. modtage vores folder om indholdet i vuggestuen, er i meget velkomne til at kontakte Børnesporet på tlf. 97-364342. I kan også blive skrevet op til plads i vuggestuen via den digitale pladsanvisning: www.rksk.dk/digitalpladsanvisning.