Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
logo
Mobil menu

Om Børnesporets Børnehave

Børnesporets Børnehave har ca. 30 børn. Børnene er aldersopdelte i 2 primære grupper: Solsikkestuen med børn i alderen 3 - 5 år og Spirene med børn i alderen 5 - 6 år.

Vores børnehave har relativ nye lokaler, som er lyse og imødekommende. Vi har et skønt fællesrum, to grupperum, et rum til læse/hygge og rollelege og et pude/tumle rum. Vi har rig mulighed for at benytte skolens gymnastiksal og hallen i aktivitetshuset til rytmik og bevægelse.


Friske børn!

Vi er certificeret idrætsinstitution. Dette betyder, at vi i dagligdagen lægger vægt på idræt. leg og bevægelse. Vi er bevidste om hvorfor vi sætter bevægelses lege i gang og bevidste om, hvordan vi både som pædagoger og forælder er rollemodeller for børnene. Vi har følgende værdier, som vi tager udgangspunkt i: Læring - glæde og fællesskab

Vi er certificeret Sangglad institution. Så sang og musik er i høj sædet.

Legepladsen er stor og rummelig men med adskillige små kroge, som giver børnene mulighed for at lege i mindre grupper. Legepladsen udfordrer børnenes fantasi og den giver mulighed for at børnene får brugt deres krop på mange forskellige måder.

Vi er som voksne bevidste om, hvordan vi er rollemodeller for børnene. Vi taler ordentlig til hinanden, vi anerkender børnene for de personligheder, de er. Vi har det børnesyn, der siger: BØRN GØR DET RIGTIGE, HVIS DE KAN og ikke: BØRN GØR DET RIGTIGE, HVIS DE VIL. Dette afspejles i vores hverdag, hvor vi guider børnene efter behov og hjælper dem til at kunne mestre mere og mere. Vi deltager aktivt i legen og sørger for at hjælpe børnene i udsatte positioner. Det skal hver dag være en god og lærerig dag for ALLE børn.


Stærke børn!

Dialogen med forældrene i institutionen vægtes højt. Vi lytter til forældrenes behov og finder i fællesskab de gode løsninger. Forældregruppen er meget engageret og deltagende - også når det gælder praktiske gøremål. Vi afholder et årligt legepladsdag, hvor forældrene hjælper med nye legeredskaber, oprydning og reparationer.